logo logo

Hundeforeningen af 1970/Amager Agility.


Vores forskellige hold i HF70.


Nose work i HF70:

Nose Work er en ny sport indenfor hundeverden. Den kommer fra USA, hvor den er udviklet af tidligere trænere af bombehunde, narkohunde m.m. til i første omgang at træne internathunde og senere er det blevet til en stor sportsgren for alle hunde.

Her er det samarbejdet mellem hund og fører der er i højsæde. Du vil lære at læse din hund i snusearbejdet, og hunden vil blive stimuleret ved at bruge sine søgeinstinkter. Der skal søges højt og lavt, indendørs og udendørs.

Hunden skal lære at markere når den finder duftkilden, og vi skal lære opstart og afslutning på søgeopgaven.

Sporten er for alle hunde og alle størrelser og der er ikke krav om tidligere erfaring og træning.

Har du lyst til at prøve denne nye sportsgren af, har vi oprettet "Introduktion til Nose Work" hold i HF70 over 8 gange.

Første gang er over 2 timer, da der er en kort teori inden vi går i gang.


Grundhold:

Formål: Vi skal have fyldt "hundetræningsværktøjskassen" op. Uanset hvilken gren af hundetræning man interesserer sig for, er der en del kompetencer som hunden må indeholde. Uanset om man vil gå lydighed, løbe agility, noget helt tredje, eller "bare" lave en god familiehund, er der masser af færdigheder, som er vigtige/praktiske at have i "rygsækken" inden den videre mere målrettet træning begynder. Det er de færdigheder vi skal arbejde med på det her hold.

Indhold: For at nævne nogle af de færdigheder vi skal opbygge hos hunden via positiv forstærkning (klik & beløn): lære at lege, lære at være kreativ, noget for noget, kontakt til fører, blive på stedet, holde & bære mm.

Forudsætninger: Efter endt hvalpe/begynder-hold, er dette noget for jer; med mod på mere, inden I deltagelser på et af vores andre hold.


Rally:

Kunne du tænke dig at prøve en anderledes træning med din hund? Synes du det er lidt for kedeligt, at hunden skal sidde lige på plads og man ikke må snakke til hunden? At du ikke må hjælpe hunden under øvelserne? Så er Rally måske lige noget for dig.

Rally er en nyere sport indenfor hundeverden. Det er en bane med forskellige øvelser du skal lave med din hund. Det er lydighedsøvelser, f.eks. stå, sit, eller gå på plads, men til forskel fra den almindelige lydighed, må du her hjælpe din hund, og snakke med den. Du må klappe på låret og bruge dine arme til at hjælpe hunden. Alt det, næsten, du ikke må normalt til lydighed, er tilladt her.


Rødt/blåt-mærke (DKK-LP-KL1+2)

Formål: Vi træner med henblik på at kunne bestå lydighedsprøven rødt/blåt-mærke, som indeholder det samme som i Dansk Kennel Klub's program LP Klasse 1/2. Enten internt i vores forening til klubmesterskabet/lydighedsprøver, eller til officielle lydighedsprøver i DKK-regi hos andre klubber/foreninger.

Indhold: Vi lægger størst vægt på øvelserne i programmet, men kan også lave andre ting ind imellem, så træningen ikke bliver for ensartet.
De 8 øvelser: Lineføring - stå - spring - stillingsskift - indkald - apport - sit- dæk.

Forudsætninger: Du skal have en rimelig trænet hund, da dette hold ikke er for begynderhunde, og som minimum have gået til grundtræning.


Blåt og gult mærke (DKK-LP-KL2+3)

Formål: På dette hold træner målrettet med henblik på at kunne bestå lydighedsprøven blåt/gult-mærke, som indeholder det samme som i Dansk Kennel Klub's program LP Klasse 2/3. Enten internt i vores forening til klubmesterskabet/lydighedsprøver, eller til officielle lydighedsprøver i DKK-regi hos andre klubber/foreninger.

Indhold: Udover de forskellige øvelser i programmerne, vil du også her få gode råd til, hvordan du tackler selve prøvesituationen. Tips til hvad du skal gøre/ikke gøre til en prøve.
Nogle af øvelserne udover dem i KL1:
Apportering - fremsending - stå/sid/dæk under gang - indkald med stå.

Forudsætninger: Du skal have gået på et rødt-mærke-hold eller tilsvarende, før du kan tilmelde dig dette hold, men trods navnet er der ingen krav om, at du skal gå til prøve.


Agility

Agility er en sportsgren, opfundet i England omkring 1980. Formålet med agility er:
- at give hund og fører mulighed for sammen at deltage i en munter sport
- at udvikle hundens hjerne og krop
- at udvikle samarbejdet mellem hund og fører
- at give mange gode timer til hund og fører

I HF70 går vi selvfølgelig op i sporten agility, men vi sørger også for at hygge os sammen. På holdene har vi det sjovt og rart sammen. Vi griner, hygger og kommer med opløftende kommentar til hinanden. Gode råd går vi heller ikke af vejen for at dele. Når der er stævner, tager vi i samlet flok af sted, hvor vi hygger os, hepper på hinanden og har en dejlig dag i hinandens selskab. Og vi opfordrer alle til at deltage, uanset niveau - da det er rigtig god træning, at prøve samarbejdet af på fremmede baner og redskaber. Alt foregår selvfølgelig i den rette sportsånd: Det gælder ikke om at vinde, men have det rart og sjovt. Så hvis du/I synes, det lyder godt, så er det agility du/I skal gå til.
Mere om agility i HF70.


Sporhold:

Når vi i HF70 træner sporsøg med vores hund, så rutinerer vi naturligvis hundens allerede instinktive evne til at spore, men størstedelen af undervisningen er rettet mod dig som hundefører.
Du bliver udfordret og lærer din hund at kende på en helt ny måde. Du vil se din hund som en aktiv samarbejdspartner og du knyttes tæt til din hund. Du lærer at tyde din hunds signaler til dig og lærer at bruge hundens kommunikation på sporet.
Når vi træner spor, bruger og respekterer vi i stor udstrækning hundens medfødte instinkter. Vi træner hunden i dens naturlige byttedrift, og fremmer derigennem hundens sporforståelse til vores brug. Vi opbygger en god realation til hunden og øger dens selvstændighed og mod.

. Sportræning er for dig der ønsker en aktiv hund og en trofast makker.
. Sportræning er også for dig, der holder af at være i naturen med din hund.
. Sportræning er for dig, der er træt af at miste dine bilnøgler.
. Sportræning er for alle, som har lyst til en anderledes og udfordrende aktivitet med deres hund.
Mere om spor i HF70.


Nose Work kasse freya spring smilla agility agility perle Nose Work Nose Work