logo logo

Hundeforeningen af 1970/Amager Agility.


Lydighedstræning i HF70.

Grundhold:

Formål: Vi skal have fyldt "hundetræningsværktøjskassen" op. Uanset hvilken gren af hundetræning man interesserer sig for, er der en del kompetencer som hunden må indeholde. Uanset om man vil gå lydighed, løbe agility, noget helt tredje, eller "bare" lave en god familiehund, er der masser af færdigheder, som er vigtige/praktiske at have i "rygsækken" inden den videre mere målrettet træning begynder. Det er de færdigheder vi skal arbejde med på det her hold.

Indhold: For at nævne nogle af de færdigheder vi skal opbygge hos hunden via positiv forstærkning (klik & beløn): lære at lege, lære at være kreativ, noget for noget, kontakt til fører, blive på stedet, holde & bære mm.

Forudsætninger: Efter endt hvalpe/begynder-hold, er dette noget for jer; med mod på mere, inden I deltagelser på et af vores andre hold.


Rødt/blåt-mærke (DKK-LP-KL1+2)

Formål: Vi træner med henblik på at kunne bestå lydighedsprøven rødt/blåt-mærke, som indeholder det samme som i Dansk Kennel Klub's program LP Klasse 1/2. Enten internt i vores forening til klubmesterskabet/lydighedsprøver, eller til officielle lydighedsprøver i DKK-regi hos andre klubber/foreninger.

Indhold: Vi lægger størst vægt på øvelserne i programmet, men kan også lave andre ting ind imellem, så træningen ikke bliver for ensartet.
De 8 øvelser: Tandvisning - lineføring - stå - spring - stillingsskift - indkald - næseprøve - fællesdæk.

Forudsætninger: Du skal have en rimelig trænet hund, da dette hold ikke er for begynderhunde, og som minimum have gået til grundtræning.


Blåt og gult mærke (DKK-LP-KL2+3)

Formål: På dette hold træner målrettet med henblik på at kunne bestå lydighedsprøven blåt/gult-mærke, som indeholder det samme som i Dansk Kennel Klub's program LP Klasse 2/3. Enten internt i vores forening til klubmesterskabet/lydighedsprøver, eller til officielle lydighedsprøver i DKK-regi hos andre klubber/foreninger.

Indhold: Udover de forskellige øvelser i programmerne, vil du også her få gode råd til, hvordan du tackler selve prøvesituationen. Tips til hvad du skal gøre/ikke gøre til en prøve.
Nogle af øvelserne udover dem i KL1:
Apportering - fremsending - stå/sid/dæk under gang - indkald med stå.

Forudsætninger: Du skal have gået på et rødt-mærke-hold eller tilsvarende, før du kan tilmelde dig dette hold, men trods navnet er der ingen krav om, at du skal gå til prøve.